Αύγουστος 07, 2024

18 φάροι επισκέψιμοι σε όλη την Ελλάδα στις 18 Αυγούστου 2024

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου.

Ανάμεσα στους επισκέψιμους φάρους, συγκαταλέγεται και ο εντυπωσιακότατος φάρος Δουκάτο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Λευκάδας, στο ακρωτήρι του Λευκάτα.

Ώρες κοινού

10:00-14:00 και 17:00-20:00

Πώς θα πάτε

Το Ακρωτήρι του Λευκάτα βρίσκεται στη Νότια Λευκάδα και απέχει γύρω στα 50 χιλιόμετρα από την πόλη. Ξεκινάτε ακολουθώντας τον δρόμο προς το Πόρτο Κατσίκι. Κάποια στιγμή στη διαδρομή θα βρείτε μια πινακίδα που δείχνει προς «Ακρωτήρι Λευκάτα» στα αριστερά σας και προς «Πόρτο Κατσίκι» στα δεξιά σας, ακολουθήστε την πρώτη πινακίδα. Στο δρόμο θα βρείτε και μια ακόμη πινακίδα για τη Μονή του Αγίου Νικολάου στη Νηρά. Ακολουθήστε το δρόμο για Ακρωτήρι και σύντομα θα φτάσετε στην περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι ασφαλτοστρωμένο ενώ μόνο το τελευταίο μέρος είναι χωματόδρομος.
Υπάρχει ένας μικρός χώρος στάθμευσης όπου μπορείτε να παρκάρετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περπατήσετε για περίπου 200 μέτρα προς τα πάνω για να φτάσετε στον Φάρο.