Ιούνιος 17, 2020

Μία σωστή παρουσίαση της επιχείρησής σας, βοηθάει τον επισκέπτη που περιηγείται στη σελίδα σας στο Lefkada Slow Guide να έχει συνολική εικόνα για αυτήν, να δει τα πλεονεκτήματά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας και να σας επιλέξει έναντι των ανταγωνιστών σας. Αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο, θα μπορέσετε να κάνετε την επιχειρησή σας να φαίνεται πιο ελκυστική.

Δείξτε στους πελάτες σας ποιος/α είστε

Μπείτε στο διαχειριστικό σας σύστημα και ανεβάσετε μία φωτογραφία σας. Επιλέξετε μία φωτογραφία σας που φαίνεται επαγγελματική αλλά και φιλική ταυτόχρονα. Αυτό αρέσει στους επισκέπτες γιατί νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και οικειότητα όταν γνωρίζουν σε ποιον απευθύνονται.

Πώς ανεβάζω τη φωτογραφία μου στο Lefkada Slow Guide;

Αφού έχετε αποφασίσει και έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσετε, συνδεθείτε στο Lefkada Slow Guide. Στο επάνω μέρος της σελίδας στα δεξιά, θα δείτε το email σας και το avatar σας (αν δεν έχετε ήδη ανεβάσει φωτογραφία θα εμφανίζεται ένα σύμβολο που λέγεται avatar). Κάντε κλικ στο email σας και θα σας εμφανίσει κάποιες επιλογές. Πατήστε Profile. Στο πεδίο Owner photo, κάντε κλικ στο Choose file και επιλέξτε το αρχείο φωτογραφίας από τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε, υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσετε και φωτογραφία εξωφύλλου (timeline), όπως ακριβώς γίνεται και στο facebook. Μπορείτε εδώ να βάλετε μια φωτογραφία της επιχείρησής σας ή μια πιο γενική φωτογραφία π.χ. από μια παραλία της Λευκάδας. Ομοίως αφού έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως cover photο, πηγαίνετε στο πεδίο Timeline photo, κάνετε κλικ στο Choose file και επιλέγετε τη φωτογραφία. Στο τέλος πατάτε το κουμπί Update που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Για να δείτε πως φαίνονται οι φωτογραφίες σας μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.

Προσθέστε ωραίες φωτογραφίες από την επιχείρησή σας

Ενημερώστε τις φωτογραφίες της καταχώρησής σας. Οι ωραίες φωτογραφίες κάνουν πάντα τη διαφορά και αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά σας. Μία σειρά από ωραίες φωτογραφίες θα βοηθήσει τους πελάτες σας να αξιολογήσουν και εν τέλει να επιλέξουν τις δικές σας υπηρεσίες. Χρησιμοποιείστε φωτογραφίες σε καλή ανάλυση και φέρτε τις στις σωστές διαστάσεις δωρεάν και εύκολα με το tinyjpg.

Πείτε στους πελάτες σας λίγα λόγια για την επιχείρησή σας

Αυτό μπορείτε να το κάνετε ενημερώνοντας το summary της καταχώρησής σας. Πρόκειται για το βασικότερο κείμενο που ψάχνουν οι μηχανές αναζήτησης και εφόσον ο στόχος σας είναι η υψηλή κατάταξη της διαφήμισης σας στις μηχανές αναζήτησης και η επακόλουθη οργανική αύξηση της επισκεψιμότητας σας, τότε πρέπει να φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κείμενο που θα γράψετε. Προσπαθήστε να είστε σύντομοι και περιεκτικοί χρησιμοποιόντας λέξεις κλειδιά. Ακόμη φροντίστε να υπάρχει συνάφεια μεταξύ του τίτλου που επιλέξατε για να περιγράψετε την επιχείρησή σας, της μικρής περιγραφής του summary, των λέξεων κλειδιών και του περιεχομένου.

Ενημερώστε τις τιμές της καταχώρησής σας καθώς και το ελάχιστο διάστημα ενοικίασης ανά περίοδο

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο γνωρίζουν άμεσα τι ισχύει στο κατάλυμά σας χωρίς αμφιβολίες και χάσιμο χρόνου με emails/τηλέφωνα.

Ενημερώστε το ημερολόγιο διαθεσιμότητάς της καταχώρησής σας και συγχρονίστε το με τις πλατφόρμες που διαφημίζεστε με την ίδια καταχώρηση που έχετε στο Lefkada Slow Guide

Αν διαφημίζεστε στο airbnb, στο homeaway, στο booking ή οπουδήποτε αλλου, τότε θα πρέπει να μπείτε στα availability settings της εκάστοτε πλατφόρμας και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα που αναφέρουμε αναλυτικά εδώ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις κρατήσεις σας αλλά και να αποτρέψετε την ενδεχόμενη πραγματοποίηση πολλαπλών κρατήσεων για τις ίδιες ημερομηνίες.