Μάιος 05, 2022

Το 2023 όταν και θα υλοποιηθεί το έργο στο σύνολό του, ο χρόνος οδήγησης από Αθήνα-Λευκάδα θα μειωθεί κατά 40 λεπτά!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Το τμήμα των 17 χιλιομέτρων που ξεκινά από τη λίμνη Αμβρακία και καταλήγει στην περιοχή του Δρυμού προχωράει ταχέως και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στις 29 Ιουλίου γεγονός που πρόκειται να αλλάξει συνολικά τις οδικές μεταφορές από την Ιόνια Οδό και δυτικά της περιοχής της Αμφιλοχίας, αυξάνωντας σημαντικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και μειώνοντας τον συνολικό χρόνο του ταξιδιού.

Από το έργο επωφελούμενη είναι κυριώς η Λευκάδα καθώς μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο χρόνος που θα απαιτείται συνολικά για να ταξιδέψει κάποιος οδικώς από Αθήνα για Λευκάδα, δεν θα υπερβαίνει τις 3 ώρες και ένα τέταρτο.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο γέφυρα, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αναφορικά με το υπόλοιπο έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.