Ιανουάριος 18, 2021

Η Λευκάδα μπορεί να είναι συνώνυμη με τις καταπληκτικές παραλίες της και τον ηλιόλουστο καιρό της, όμως το νησί αποτελεί έναν προορισμό που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ανεξαρτήτως εποχής.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η Λευκάδα επιστρέφει στους φυσιολογικούς, χαλαρούς της ρυθμούς και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει την αυθεντική και ανόθευτη ατμόσφαιρα του νησιού, ακριβώς όπως την βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοί του.

Τον χειμώνα οι θερμοκρασίες κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 10 και 19 ° C. Μερικές φορές βρέχει και ο άνεμος μπορεί να είναι ψυχρός, αλλά γενικά ο καιρός είναι καλός, επομένως μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο έξω και να απολαύσετε δραστηριότητες στην εξοχή, όπως ποδηλασία και πεζοπορία. Μην εκπλαγείτε αν δείτε τους Λευκαδίτες να κολυμπούν ή να κάνουν ηλιοθεραπεία. Εάν δεν είστε αρκετά γενναίοι για χειμερινή κολύμβηση, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος των ερημικών παραλιών, να νιώσετε το φρέσκο ​​θαλασσινό αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπό σας και να ακούσετε τον ήχο των κυμάτων ενώ ρεμβάζετε την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Ο χειμώνας είναι επίσης μια εξαιρετική εποχή για τους λάτρεις της φύσης, τους παρατηρητές πουλιών και φυσικά τους φωτογράφους. Η λιμνοθάλασσα είναι ένας ορνιθολογικός παράδεισος και η χειμερινή περίοδος στη Λευκάδα σας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να δείτε μέρη παρθένας ομορφιάς και σπάνια είδη πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον. Μην ξεχάσετε λοιπόν τα κιάλια και τη φωτογραφική σας μηχανή!

Φωτογραφίες: Aνδρέας Θερμός
Κείμενο: Έφη Μπάρλα