Νοέμβριος 24, 2020

Σημαντική καινοτομία στην ψηφιακή του έκδοση

Σε μία εποχή που ο τουρισμός, όπως τον γνωρίζαμε παραδοσιακά μέχρι σήμερα, αλλάζει, οι επαγγελματίες του τουρισμού της Λευκάδας οφείλουν να προετοιμαστούν για την επόμενη τουριστική σεζόν δίνοντας προτεραιότητα στις κυρίαρχες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού και φυσικά σε έξυπνες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Το Lefkada Slow Guide καλούμενο κι αυτό με τη σειρά του να προσαρμοστεί σε όλες τις εξελίξεις του νέου, μεταβαλλόμενου πεδίου του τουρισμού, δημιούργησε φέτος μία πρωτότυπη και άκρως ελκυστική ψηφιακή version του Destination Lefkada, του εντύπου που εδώ και 9 και πλέον έτη καθιερώθηκε στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ως ο κατεξοχήν οδηγός προώθησης και προβολής των επιχειρήσεων του τουρισμού της Λευκάδας.

Το νέο multimedia magazine περιλαμβάνει

  • Γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης οδηγού
  • Ευχάριστο και μοντέρνο lay-out
  • Συμβατότητα με όλες τις φορητές συσκευές ( tablets, smartphones, i-phones, i-pads )
  • Aναρίθμητα βίντεο & slide shows
  • Ενεργά και επισκέψιμα στοιχεία επικοινωνίας (ιστοσελίδα, social media, email και τοποθεσία επιχείρησης στο χάρτη google maps) όλων των διαφημιζόμενων επιχειρήσεων
  • Προτάσεις για όλους τους τύπους διακοπών
  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Για τους νέους ψηφιακούς αναγνώστες, η εμπειρία του ταξιδιού αρχίζει πριν καν κλείσουν τα εισιτήριά τους για τον καλοκαιρινό τους προορισμό. Ξεφυλλίζοντας το e-destination Lefkada από το λάπτοπ ή την οθόνη του υπολογιστή τους, αποκτούν μία εικόνα της εμπειρίας που αναμένεται να βιώσουν όταν έρθουν στο νησί. Με νέο lay-out, εκατοντάδες καλαίσθητες εικόνες από το νησί της Λευκάδας, αναρίθμητα βίντεο, slide shows και άρθρα επί παντός επιστητού, η Λευκάδα αναδεικνύται ως ο κατεξοχήν προορισμός διακοπών για το 2021. Στην εμπλουτισμένη online εκδοχή του multimedia οδηγού οι ταξιδιώτες θα βρουν πέρα από προτάσεις σχετικά με τη διαμονή, την ενοικίαση σκαφών, το φαγητό, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τη διασκέδαση, τις υπηρεσίες και το shopping και ενδιαφέροντα άρθρα που αναδεικνύουν λιγότερο γνωστές πτυχές του νησιού όπως αυτή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του, των εναλλακτικών-φυσιολατρικών διαδρομών, της υπέροχη πανίδας, των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής αρχιτεκτονικής της Λευκάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως το e-destination Lefkada έχει δημιουργηθεί βασιζόμενο στις αρχές του responsive web design και έτσι παρέχεται άνετη πλοήγηση όχι μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και σε κινητά τηλέφωνα και tablet.

Η συνολική εμπειρία του επισκέπτη βελτιώνεται δραστικά και με το πολυμεσικό περιεχόμενο που αποκτούν πλέον οι ίδιες οι διαφημίσεις καθώς οι ψηφιακοί αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να δουν βίντεο μίας επιχείρησης ή πολλαπλές εναλλασσόμενες εικόνες και όχι μία στατική διαφήμιση. Πρόκειται για μία καινοτομία του e-destination Lefkada που βοηθά τους ταξιδιώτες να αποκτήσουν άμεσα και χωρίς προσπάθεια, μία συνολική εικόνα των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών που επιθυμούν να κλείσουν πριν την αφιξή τους ή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Γεγονός που ενισχύεται και από τα ενεργά και επισκέψιμα στοιχεία επικοινωνίας (ιστοσελίδα, social media, email και τοποθεσία επιχείρησης στο χάρτη google maps) που υπάρχουν σ' όλες τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια πρόκειται για μία ολιστική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψιν της τόσο τις ανάγκες των δυνητικών επισκεπτών να σχεδιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις διακοπές τους, όσο και τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων να αναδείξουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Η ηλεκτρονική εκδοχή του οδηγού το επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί με ειδικές καμπάνιες.

Η έντυπη μορφή του οδηγού είναι ήδη διαθέσιμη.