Νοέμβριος 12, 2021

12-14/11/2021
Από το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της χρονιάς δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο ανανεωμένος οδηγός, Destination Lefkada 2022 στο πρώτο του ταξίδι για φέτος.
Στο περιπτέρο της Π.Ι.Ν παρευρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, ο κ. Σπύρος Ζαμπέλης.

H ελληνική και διεθνής τουριστική αγορά σε ένα διαχρονικό ραντεβού!

H PHILOXENIA αποτελεί την ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα. Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Επιχειρηματίες του τουρισμού, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, αγοραστές (hosted buyers) από διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση, συνθέτουν το προφίλ μιας έκθεσης, η οποία 36 χρόνια τώρα, αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Η δυναμική της PHILOXENIA αποτυπώνεται και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και φυσικά, με το κορυφαίο για την αξιοπιστία του, Hosted Buyers Ρrogram.

Σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, καθώς διανύσαμε δυο τουριστικές περιόδους εν μέσω υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Επιδαύρου επιλέχθηκε να είναι ο τιμώμενος Δήμος , στην κορυφαία έκθεση τουρισμού ‘’Philoxenia 2021’’, η οποία επανακάμπτει δυναμικά.

Περισσότερα εδώ

Ζητούμενο η αυθεντικότητα!

Το φετινό συνέδριο της PHILOXENIA εστιάζει το ενδιαφέρον του στην ανάγκη κατανόησης και αξιολόγησης της τουριστικής εμπειρίας, καθώς και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί για έναν τόπο, ώστε να είναι ελκυστική στον επισκέπτη.

Τα τελευταία χρόνια οι ταξιδιώτες προσανατολίζονται σε μια πιο ουσιαστική σχέση με τον προορισμό που επέλεξαν έχοντας τη διάθεση να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την κουλτούρα, τη φύση και τους ανθρώπους του. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια τάση αναζήτησης για πιο βιωματικές δραστηριότητες που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης, της εμβάθυνσης στην εμπειρία του διαφορετικού, του συγχρωτισμού με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και του ιδιαίτερου πολιτισμού τους.

Ο Τουρισμός Εμπειρίας διαμορφώνει αλλιώς τον χωροχρόνο του επισκέπτη, επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της τοπικής ταυτότητας, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας συναρπαστικών αφηγημάτων αξιοποιώντας το ιστορικό και πολιτισμικό κεφάλαιο μιας περιοχής και κυρίως, συμβάλλει σε μια ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης του τόπου, αφού προϋποθέτει αξιόπιστες συνέργειες μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού τομέα.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14 του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, καλούνται να συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα, σημαντικοί εκπρόσωποι τουριστικών φορέων αλλά και επιτυχημένοι επαγγελματίες της εγχώριας τουριστικής αγοράς. Κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου είναι η Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πολυβραβευμένη ερευνήτρια του τουρισμού από διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά περιοδικά.