Μάιος 27, 2021

Το Αγιοφύλλι θα το ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Μικροσκοπικό, κουκλίστικο, παραδεισένιο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς φέτος το καλοκαίρι. Η παραλία βρίσκεται στη νότια Λευκάδα, μοιάζει κάπως με το Πόρτο Κατσίκι και αν και δεν συγκαταλέγεται στις 3 super-star παραλίες του νησιού, πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτεί κανείς όταν βρεθεί στη Λευκάδα.

@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η φήμη της παραλίας έχει εκτοξευτεί και αυτό χάρη στα ονειρεμένα, ολόδροσα, ζαφειρένια νερά της, το πάλλευκο βοτσαλάκι που λαμποκοπάει στον γενναιόδωρο, μεσογειακό ήλιο και την καταπράσινη βλάστηση που την περικλείει. Ο γραφικός κολπίσκος που βρίσκεται το Αγιοφύλλι είναι πάντοτε απάνεμος γι' αυτό και τα νερά εδώ αν και είναι βαθιά, είναι πάντοτε διαυγή, πεντακάθαρα και ιδανικά ως εκ τούτου για πατητές και μακροβούτια. Χάρη στον εντυπωσιακό βυθό και τα αναρίθμητα ψαράκια, το μέρος ενδείκνυται και για snorkeling, οπότε μην ξεχάσεις να φέρεις τη μάσκα και βατραχοπέδιλά σου.

@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos

Ομπρέλα να πάρεις!
Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες (κόστος 15 ευρώ για 1 σετ ξαπλώστρες και μία ομπρέλα) ενώ η υπόλοιπη παραλία είναι ελεύθερη. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο Αγιοφύλλι δεν πέφτει καρφίτσα, γι' αυτό αν θέλεις να απολαύσεις τις βουτιές σου χωρίς πολύ κόσμο, τότε έλα νωρίς το πρωί ή αντίστοιχα αργά το απόγευμα. Η ομπρέλα σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμη γιατί στο Αγιοφύλλι μέχρι να αρχίσει να δύει ο ήλιος, δεν υπάρχει φυσική σκίαση.

@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos

Πώς θα πάω στο Αγιοφύλλι
Στο Αγιοφύλλι μπορείς να πας με καραβάκι που αναχωρεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν κάθε μία ώρα από τη Βασιλική. Η διαδρομή είναι ονειρεμένη, διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά και κοστίζει 7 ευρώ πήγαινε-έλα.

Στην παραλία μπορείς να πας και οδικώς ως ένα σημείο και κατόπιν περπατώντας. Η απόσταση είναι γύρω στα 3 χιλιόμετρα και μπορείς να βρεθείς εδώ, αν κινηθείς με το αμάξι νοτιανατολικά απ' το λιμάνι της Βασιλικής. Ο δρόμος προς το Αγιοφύλλι βέβαια θέλει κάποια προσοχή γιατί είναι χωματόδρομος, με πέτρες και σε κάποια σημεία αρκετά στενός, οπότε αν είσαι νέος/α οδηγός ή δεν θέλεις να ταλαιπωρηθείς, προτίμησε τη λύση με το καραβάκι. Κοντά στην παραλία υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ το οποίο κοστίζει 7 ευρώ ενώ μπορείς να σταθμεύσεις το αμάξι χωρίς να πληρώσεις, αρκετά πιο πριν (αν βρεις ελεύθερο χώρο) και να περπατήσεις προς την παραλία. Σε κάθε περίπτωση, αν έρθεις οδικώς θα πρέπει να κατέβεις κάποια σκαλοπάτια. Κοντά στον χώρο στάθμευσης υπάρχει και καντίνα απ΄όπου μπορείς να προμηθευτείς ένα δροσερό αναψυκτικό ή κάποιο σνακ.

@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos
@Andreas Thermos

Κείμενο: Έφη Μπάρλα