Ιανουάριος 27, 2021

Υπέροχα νέα για το καλοκαίρι του 2021!

Στη νοτιοδυτική ακτογραμμή του νησιού, 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, βρίσκεται η παραλία των Εγκρεμνών, μία υπέροχη παραλία με μεταξένια χρυσόλευκη άμμο, κρυστάλλινα διαυγή νερά και πανύψηλους μεγαλοπρεπείς βράχους.

Σήμα κατατεθέν της Λευκάδας, ξεχωρίζει για τα χρώματα των νερών της που παραπέμπουν σε Καραϊβική και κατατάσσεται επάξια στις πιο διάσημες παραλίες της Μεσογείου.

Για πάνω από 6 χρόνια η πρόσβαση στην παραλία των Εγκρεμνών ήταν εφικτή μόνο από θαλάσσης ωστόσο το καλοκαίρι του 2021 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν ξανά την παραλία οδικώς. Η οδική πρόσβαση έχει ήδη αποκατασταθεί, η καινούργια σκάλα έχει τοποθετηθεί και σύμφωνα με τους ιθύνοντες το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 100% πριν από το καλοκαίρι. Όσοι και όσες επιλέξουν λοιπόν τη Λευκάδα ως τον καλοκαιρινό τους προορισμό θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το εντυπωσιακό σκηνικό και να κάνουν βουτιά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

Ο παράδεισος απέχει μόνο λίγα σκαλοπάτια!

Πληροφορίες για όλους: Για να φτάσετε στην υπέροχη παραλία των Εγκρεμνών, καλό θα ήταν να έχετε ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια μαζί σας. Το κατέβασμα παίρνει περίπου 10 λεπτά και δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Η δυσκολία συνήθως είναι κατά την ανάβαση και ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες ενδιάμεσες στάσεις, οπότε ας είστε προετοιμασμένοι. Μην ξεχάσετε το νερό, το αντηλιακό και την ομπρέλα σας.

Πληροφορίες για τους οδηγούς: Ο δρόμος που οδηγεί στην παρθένα παραλία των Εγκρεμνών ξεκινάει λίγα χιλιόμετρα νότια από το χωριό Αθάνι. Προβλέπεται χώρος στάθμευσης πάνω από την παραλία. Μπορείτε φυσικά να αφήσετε το όχημά σας και στον δρόμο ωστόσο είναι σχετικά στενός σε εκείνο το σημείο οπότε δείξτε ιδιαίτερη προσοχή.

Πληροφορίες για όσους/όσες θέλουν να πάνε στους Εγκρεμνούς με καράβι: Μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε την παραλία με ιδιωτικό ναυλωμένο σκάφος ή με καράβι που πραγματοποιεί ημερήσια κρουαζιέρα και ξεκινάει από το Νυδρί και τη Βασιλική.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Θερμός
Κείμενο: Έφη Μπάρλα