Αύγουστος 08, 2023

Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί φέτος από 20 έως 25  Αυγούστου 2023 στη Λευκάδα και στα νησιά Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη διοργάνωση 8 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 2 ελληνικά και  4 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους μαζί με Σχολές Χορών και πλήθος εθελοντών.

Στο διεθνές μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Chela από τη Γεωργία, Makoto Juku από την Ιαπωνία, Shivam Nrutya Cultural Academy από την Ινδία, Listra Unpar από την Ινδονησία, Creadanza από την Κολομβία, Ballet Folclorico Maya από το Μεξικό, Χορευτικό του Ιδρύματος Μπούμπουρα από την Ουκρανία και Tupa Marka από τη Χιλή.

Στο ελληνικό μέρος συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Όρεστις»  Άργους Ορεστικού και η Ένωση Ποντίων Πιερίας  ενώ από τη Λευκάδα ο Ορφέας, η Νέα Χορωδία, ο  Απόλλων Καρυάς και ο Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.

Στη μεγάλη χορευτική παρέλαση της Κυριακής 20 Αυγούστου θα συμμετέχουν οι Μαζορέττες των Σχολών Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη και Αλεξάνδρας Μπούρα μαζί με το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.

Για πρώτη φορά θα δούμε στην κεντρική αγορά της πόλης τον νεοσύστατο Ιππικό ‘Ομιλο Λευκάδας «Κένταυρο».

Πολύτιμη και αυτή τη χρονιά είναι η συμβολή των δεκάδων εθελοντών του Φεστιβάλ, οι οποίοι φροντίζουν για την επιτυχία της διοργάνωσης
Εκτός από τις καθιερωμένες υπέροχες παραστάσεις στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου, το Φεστιβάλ είναι παντού με παράλληλες δράσεις όπως:

  • Θεάματα δρόμου καθημερινά σε δρόμους και πλατείες της Λευκάδας.
    • Παραστάσεις στα χωριά του Δήμου μας ( ‘Αγιος Νικήτας, Βασιλική,  Καρυά, Λαζαράτα, Νυδρί, Καλαμίτσι, Σύβρο)  και στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και τον Καστό.
  • Επιδείξεις , σεμινάρια , εργαστήρια χορού, flash mob, γαστρονομία κ.α

Το 61ο Φεστιβάλ Φολκλόρ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFE Europe for Festivals Festivals for Europe και του All About Festivals .

Παράλληλα έχει την υποστήριξη των Πρεσβειών της Γεωργίας , του  Μεξικό, της Ουκρανίας , της Ινδονησίας  και της  Χιλής, της Ελληνο-ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, του Ιδρύματος Μπούμπουρα, και του  Καθολικού Πανεπιστημίου Parahyangan της Ιάβας.

Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ :

FACEBOOK: Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

ΤΗΛ : 26450-22620  Γραφείο Φεστιβάλ

Αναλυτικό πρόγραμμα των Γιορτών Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα