Ιούνιος 23, 2020

Ασημίνα Ζαβιτσάνου, Κάβαλος

Υλικά

  • κυδώνια
  • ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • αμύγδαλα

Διαδικασία

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε μικρά μακρόστενα κομματάκια. Μετράμε με ένα ποτήρι. Όσα ποτήρια είναι το κυδώνι, τόσα θα είναι η ζάχαρη και τόσα το νερό. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν. Όταν πάρουν λίγες βράσεις, ρίχνουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζας. Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα ανοίγουμε στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν λίγο μαζί με το γλυκό. Για να δούμε αν έδεσε, βάζουμε μια κουταλιά σιρόπι σε πιατάκι και σέρνουμε πάνω το κουτάλι. Πρέπει να αφήνει δρόμο.

Από το βιβλίο «Λευκαδίτικα μαγειρέματα», Εύη Βουτσινά, εκδ. Fagottobooks