Ιούλιος 01, 2024

Η Λευκάδα είναι ένας προορισμός βγαλμένος θαρρείς από ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικού. Διαθέτει αναμφίβολα μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, τα ηλιοβασιλέματά του είναι ασυναγώνιστα και πιθανότατα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη για να κάνετε πρόταση γάμου. Για να σας βοηθήσουμε, επιλέξαμε πέντε υπέροχα εστιατόρια σε εκπληκτικές τοποθεσίες, με άψογη εξυπηρέτηση και φανταστική κουζίνα για να εξασφαλίσετε ένα εγγυημένο «ναι».

SEGRETO VINO E CUCINA

Segreto Vino e Cucina, Νικιάνα, Λευκάδα
Segreto Vino e Cucina, Νικιάνα, Λευκάδα
Segreto Vino e Cucina, Νικιάνα, Λευκάδα
Segreto Vino e Cucina, Νικιάνα, Λευκάδα

Το Segreto Vino e Cucina είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε πρόταση γάμου με στυλ. Όπως μαρτυρά και τ' όνομά του, η κουζίνα του Segreto, του εστιατορίου του ξενοδοχείου Porto Galini, αντλεί έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας. Με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς και υπό τη διεύθυνση του εξαιρετικά δημιουργικού executive chef Stefano Rossi, το μενού προσφέρει φινετσάτα πιάτα όπως το περίφημο λαβράκι τους με τον βελούδινο πουρέ σελινόριζας που σερβίρεται με flan άγριων χόρτων και γκοργκοντζόλα ενώ το φαγητό σιγοντάρει εξαίσια η προσεγμένη λίστα εκλεκτών κρασιών από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Συνδυάζοντας την αισθητική με την ουσία, κάθε γωνιά του Segreto Vino e Cucina εκπέμπει ρομαντισμό. Σ' αυτό προσθέστε και την υπέροχη θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και έχετε το τέλειο σκηνικό για πρόταση γάμου.

Segreto Vino e Cucina

AMENTE RESTAURANT & COCKTAIL BAR

Amente Restaurant & Cocktail Bar, Δρυμώνας, Λευκάδα
Amente Restaurant & Cocktail Bar, Δρυμώνας, Λευκάδα
Amente Restaurant & Cocktail Bar, Δρυμώνας, Λευκάδα
Amente Restaurant & Cocktail Bar, Δρυμώνας, Λευκάδα

Πώς μπορεί κανείς να πει όχι μ' αυτή τη θέα ως φόντο; Ως ένα από τα εμβληματικότερα εστιατόρια της Λευκάδας, το Amente στον Δρυμώνα, είναι το τέλειο μέρος γι'αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με το άλλο σας μισό. Με σαφείς επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα, περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα με μοντέρνες πινελιές και έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη που είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσουν απ' την πρώτη κιόλας μπουκιά. Ειδική μνεία αξίζουν τα υποδειγματικά επιδόρπιά τους που είναι σκέτο όνειρο. Όσο για την πανοραμική θέα, είναι εξίσου εντυπωσιακή με το μενού τους. Απολαύστε τη ρομαντική μουσική του live σαξοφώνου καθώς ο ήλιος βασιλεύει και σμίγει με τη θάλασσα, ζωγραφίζοντας τον ουρανό με ζωηρά πορτοκαλί και ροζ χρώματα, ενώ εσείς κάνετε τσιν τσιν με τα ποτήρια σας. Η επιτομή του ρομαντισμού, σωστά;

Amente Restaurant & Cocktail Bar

MONATO DA GUSTO

Monato da Gusto, Κάθισμα, Λευκάδα
Monato da Gusto, Κάθισμα, Λευκάδα
Monato da Gusto, Κάθισμα, Λευκάδα
Monato da Gusto, Κάθισμα, Λευκάδα

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μια πρόταση γάμου σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, έτσι δεν είναι; Το Monato, με αισθητική πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον, βρίσκεται στο Κάθισμα και ξεχωρίζει για την πληθωρικότητα των γεύσεων και την εκπληκτική του θέα. Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο ταλαντούχος chef Θεόδωρος Τζαβαράς, ο οποίος με επίκεντρο την άριστη πρώτη ύλη, κινείται εντέχνως μεταξύ της γαστρονομικής κληρονομιάς της Λευκάδας και της διεθνούς κουζίνας. Ο συνδυασμός της απίστευτης θέας, του ντελικάτου φαγητού και του διαβασμένου σέρβις, είναι αυτά που καθιστούν το Monato, ένα από τα πιο επιθυμητά τραπέζια στη Λευκάδα. Προετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μοναδικό δείπνο που θα ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις σας.

Monato da Gusto

Duente

Duende, Νικιάνα, Λευκάδα
Duende, Νικιάνα, Λευκάδα
Duende, Νικιάνα, Λευκάδα
Duende, Νικιάνα, Λευκάδα

Tο Duente στη Νικιάνα αποπνέει ρομαντισμό και φινέτσα. Το εκλεπτυσμένο μενού τους, εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μεσογείου, έχει όλα τα στοιχεία ενός fine dining ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα. Φυσικά, το νόστιμο φαγητό είναι ένα μόνο από τα δυνατά χαρτιά του συγκεκριμένου εστιατορίου. Το εξαιρετικό τους σέρβις εξασφαλίζει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής για εσάς βραδιάς, κάθε ανάγκη και επιθυμία σας θα εξυπηρετηθεί στο έπακρο. Από το πρώτο τσούγκρισμα μέχρι την τελευταία κουταλιά του απολαυστικού επιδορπίου, όλα είναι σχεδιασμένα για να ανάψουν τη φλόγα του έρωτά σας και ο/η σύντροφός σας να πει το μεγάλο «ναι». Ρομαντισμός; Τσεκ. Εξαιρετικό φαγητό; Τσεκ.

Duende

Θυμάρι

Θυμάρι, πόλη Λευκάδας
Θυμάρι, πόλη Λευκάδας
Θυμάρι, πόλη Λευκάδας
Θυμάρι, πόλη Λευκάδας

Καλά κρυμμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκάδας, το Θυμάρι είναι ένα ρομαντικό καταφύγιο που αποπνέει μεσογειακή γοητεία και καθηλώνει με τη μοναδική ατμόσφαιρα και την εκλεκτή του κουζίνα. Αρωματικά φυτά και βότανα σας υποδέχονται στην ολόδροση αυλή, ενώ το μενού, σχεδιασμένο από τον ευρηματικό Παντελή Παπαλαυρεντίου, περιλαμβάνει εμπνευσμένα πιάτα δημιουργημένα με μαεστρία και άριστες πρώτες ύλες που χάρη στον σοφό χειρισμό τους, αναδεικνύουν στο έπακρον τη νοστιμάδα τους. Σας προτείνουμε τις παπαρδέλες με μπουκιές μοσχαρίσιου φιλέτου, σάλτσα porcini και δυόσμο, συνοδεία ενός κρασιού που θα σας υποδείξει η σομελιέ Ελένη Κυριακού (η λίστα τους με κρασιά είναι μεγάλη και άκρως ενδιαφέρουσα), ενώ για το τέλος, επιλέξτε τη θρυλική μους μπακλαβά με τραγανά φύλλα και φυστίκια Αιγίνης.

Θυμάρι

Κεντρική φωτογραφία: Amente Restaurant & Cocktail Bar