Μάιος 18, 2021

Η «Γαλάζια σημαία» απονέμεται κάθε χρόνο σε ακτές και μαρίνες που διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα υδάτων και παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Για το 2021 η χώρα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη 49 χωρών κατέχοντας το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι υπέροχες παραλίες της Λευκάδας με τα κρυστάλλινα νερά.

Άη Γιάννης

Πρόκειται για μία υπέροχη παραλία σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Λευκάδας που διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά και ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του kitesurf και του windsurf λόγω των ισχυρών θερμικών ανέμων που πνέουν εδώ. Πήρε το ονομά της από το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιάννη του Αντζούση που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας και είναι η αγαπημένη επιλογή των ντόπιων. Είναι οργανωμένη, διαθέτει ναυαγοσώστη και αρκετά cafe και εστιατόρια για να απολαύσετε ένα δροσερό καφέ πλάι στο κύμα ή μία νόστιμη ντόπια σπεσιαλιτέ μετά το μπάνιο σας.
Διαβάστε επίσης: Η Λευκάδα των ντόπιων έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στον Άη Γιάννη

Άη Γιάννης
Άη Γιάννης
Άη Γιάννης
Άη Γιάννης
Ηλιοβασίλεμα στον Άη Γιάννη
Ηλιοβασίλεμα στον Άη Γιάννη

Άγιος Νικήτας-Πευκούλια

Στη σκιά ενός πυκνού πευκοδάσους βρίσκονται τα Πευκούλια, μια μεγάλη, ήσυχη παραλία με ψιλό πετραδάκι, τυρκουάζ νερά και εύκολη πρόσβαση. Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να βάλετε τη δική σας ομπρέλα.

Μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Νικήτα στον ομώνυμο πετρόκτιστο παραθαλάσσιο οικισμό. Η μικρή αυτή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά είναι η ιδανική επιλογή για τις οικογένειες μιάς και είναι απάνεμη, πεντακάθαρη και διαθέτει πολλά ταβερνάκια και καφέ.

Άγιος Νικήτας
Άγιος Νικήτας
Άγιος Νικήτας
Άγιος Νικήτας
Πευκούλια
Πευκούλια
Πευκούλια
Πευκούλια

Κάθισμα

Αγαπημένη παραλία των κατασκηνωτών και των γυμνιστών άλλοτε, είναι σήμερα η πιο κοσμοπολίτικη της Λευκάδας, οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια. Έχει λευκή βοτσαλωτή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Εάν κάτσετε μέχρι την ώρα που δύει ο ήλιος στην παραλία, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ίσως το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Προσοχή όμως! Όταν δυναμώνει ο μαΐστρος και σηκώνει μεγάλο κύμα, μην επιχειρήσετε να μπείτε μέσα.

Κάθισμα
Κάθισμα
Κάθισμα
Κάθισμα

Λευκάδα/Γύρα

Η παραλία της Γύρας χρόνια τώρα αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της πόλης της Λευκάδας και αυτό χάρη στην εγγύτητά της με την πολή και στα ήρεμα νερά της. Βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Λευκάδας, αμέσως μετά την παραλία του Κάστρου και πήρε το όνομά της χάρη στον φυσικό σχηματισμό της που αγκαλιάζει τη λιμνοθάλασσα και ''αναγκάζει'' κάποιον να κάνει ολόκληρο το γύρο προκειμένου να φτάσει στην πόλη της Λευκάδας.

Οι αγαπημένες παραλίες των ντόπιων
Οι αγαπημένες παραλίες των ντόπιων
Οι αγαπημένες παραλίες των ντόπιων
Οι αγαπημένες παραλίες των ντόπιων

Μικρός Γιαλός / Πόρος

Κάτω από το χωριό του Πόρου βρίσκεται ο Μικρός Γιαλός, μία βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα νερά που προσφέρεται για αγχολυτικές διακοπές και δροσερές βουτιές. Βρίσκεται στον υπήνεμο κόλπο της Ρούδας και η θάλασσα εκεί είναι, σχεδόν πάντα, ήρεμη. Θα βρείτε κάμπινγκ, ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια.

Μικρός Γιαλός
Μικρός Γιαλός

Πόντι

Βρίσκεται δίπλα στη Βασιλική και είναι ιδανική παραλία για όσους αγαπούν τα θαλάσσια αθλήματα όπως το windsurfing και το SUP. Εδώ θα βρείτε κρυστάλλινα και ρηχά νερά,προσεγμένες ταβέρνες και όμορφα καφέ-μπαρ.

Κόλπος Βασιλικής -Πόντι
Κόλπος Βασιλικής -Πόντι

Πόρτο Κατσίκι

Στο Πόρτο Κατσίκι θα αντιληφθείτε ότι ο τίτλος σμαράγδι του Ιονίου, μόνο τυχαία δεν έχει δοθεί στη Λευκάδα. Πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή παραλία της Λευκάδας, με ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο. Ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο με τα 100 σκαλοπάτια που ξεκινούν από τον χώρο του πάρκινγκ (ο οποίος είναι γεμάτος καντίνες). Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με καΐκι από το Νυδρί και τη Βασιλική. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο, ακόμη και από τους δεινούς κολυμβητές, όταν έχει κύμα.

Πόρτο Κατσίκι
Πόρτο Κατσίκι
Πόρτο Κατσίκι
Πόρτο Κατσίκι

545 ελληνικές ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια σημαία». Δείτε το βίντεο.