Ιούνιος 24, 2020

Εύκολη πρόσβαση: Ξεχάστε τα πολύωρα ταξίδια με πλοίο

Στη Λευκάδα δεν χρειάζεται να περάσετε την ταλαιπωρία του φέρι μποτ, καθώς είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που μπορείτε να επισκεφτείτε εύκολα και άνετα με το αυτοκίνητό σας.

Διαμονή

Πολλά απ' τα ξενοδοχεία, τις βίλες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Λευκάδας διαθέτουν καταπράσινους εξωτερικούς χώρους για ασφαλές παιχνίδι, παιδικές πισίνες για ξέγνοιαστες βουτιές ακόμη και παιδικές χαρές.

Ψάχνετε για ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενο δωμάτιο, βίλλα ή παραδοσιακή κατοικία στη Λευκάδα; Δείτε όλα τα καταλύματα στο Lefkada Slow Guide - Διαμονή στη Λευκάδα Lefkada Slow Guide - Διαμονή στη Λευκάδα.

Φαγητό

Σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια υπάρχουν μεγάλοι χώροι πρασίνου καθώς και παιδικά καρεκλάκια. Αν πάλι θέλετε να συνδυάσετε και μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό αμέσως μετά, προτιμήστε κάποιο beach bar με ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο για άνεση και ατέλειωτη διασκέδαση για τα παιδιά.

Για ταβέρνες, εστιατόρια και beach bar δείτε στο Lefkada Slow Guide - Φαγητό στη Λευκάδα

Διαβάστε ακόμη: Οι καλύτερες παραλίες στη Λευκάδα για οικογένειες με παιδιά

Ένας περίπατος

Περιπλανηθείτε στα καλντερίμια της πόλης, τα μικρά λιθόστρωτα δρομάκια, δείτε τα όμορφα γραφικά σπίτια και κάντε μια στάση για δροσερά ροφήματα και γλυκίσματα στην πλατεία όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν άφοβα.

Οάσεις παιχνιδιού

Η Λευκάδα διαθέτει αρκετές δημόσιες παιδικές χαρές, για την ευεργετική ψυχαγωγία των μικρών επισκεπτών. Οι δημοφιλέστερες είναι αυτές στην παραλία της Λευκάδας, στη μαρίνα και στην πλατεία Λάκη Σάντα.

Βουτιές στη θάλασσα

Ιδανικά μέρη για οικογενειακές βουτιές είναι αναμφίβολα οι παραλίες της ανατολικής μεριάς, όπως της Λυγιάς, της Νικιάνας, του Νυδριού και της Βασιλικής, όπου η θάλασσα είναι ήρεμη, χωρίς κύμα για άφοβες ώρες διασκέδασης μέσα και έξω από το νερό, για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Από τις επιλογές σας δεν μπορούν να λείψει η απάνεμη χρυσή παραλία του Άγιου Νικήτα. Βουτήξτε άφοβα στα τυρκουάζ νερά των παραλιών γύρω από την πόλη της Λευκάδας, το Κάστρο, τη Γύρα και τον, Άη Γιάννη όπου η θάλασσα δεν είναι αρκετά βαθιά και συνήθως δεν έχουν πολύ κόσμο, ιδίως κατά τις πρωινές ώρες.

Μπορεί οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού να είναι οι παραλίες της δυτικής Λευκάδας (Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί κ.τ.λ,) ωστόσο θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή γιατί η θάλασσα σ' αυτές τις παραλίες είναι βαθιά, κάπως απότομη και δεν συνίστανται για τις ημέρες που έχει κύμα. Πολλές από τις παραλίες της Λευκάδας είναι οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες εξοπλισμένες με μικρά σνακ και χυμούς.

Safe Water Sports: Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή για τις επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ που διαθέτουν άδεια και πιστοποίηση ασφαλείας.