Μάιος 23, 2022

#1 Κάστρο

Παραλία Κάστρο © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Κάστρο © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Κάστρο © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Κάστρο © Ανδρέας Θερμός

Πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται το Κάστρο, μια ονειρεμένη παραλία με παραδεισένια, γαλαζοπράσινα νερά, χοντρή άμμο και μικροσκοπικά, λευκά βοτσαλάκια. Το Κάστρο, δικαιολογημένα αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των ντόπιων λόγω της εγγύτητάς του με την πόλη αλλά και της καθαρότητας των νερών του. Φυσική σκιά μην περιμένετε να βρείτε στη συγκεκριμένη παραλία, ωστόσο διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες τις οποίες μπορείτε να νοικιάσετε έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Αν μετά τις βουτιές θελήσετε ένα δροσερό ρόφημα ή ένα γευστικό σνακ για τα παιδιά, ζητήστε απ' την κυρία που νοικιάζει τις ξαπλώστρες τον κατάλογο, πείτε της τι θέλετε και θα φροντίσει να σας παραγγείλει. Στο Κάστρο μπορείτε να πάτε με ποδήλατο, με λεωφορείο ή με τα πόδια (η απόσταση είναι γύρω στο 1,5 χιλιόμετρο από την πόλη της Λευκάδας), ενώ αν επιλέξετε να πάτε με αμάξι, υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν χώρος στάθμευσης δίπλα στην παραλία.

Διαβάστε ακόμη: Κάστρο, η παραλία της Λευκάδας που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν

#2 Αμμόγλωσσα

Παραλία Αμμόγλωσσα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Αμμόγλωσσα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Αμμόγλωσσα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Αμμόγλωσσα © Ανδρέας Θερμός

Ακριβώς όπως και η παραλία του Κάστρου, με την οποία γειτνιάζει, η Αμμόγλωσσα διαθέτει φίνα, διάφανα νερά, φαρδιά αμμουδιά στο χρώμα της κρέμας και λίγα βότσαλα. Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Λευκάδας! Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς είναι πάντοτε απάνεμη. Η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας ομπρέλα και τις απαραίτητες προμήθειες σε νερό και φρούτα (αν πεινάσετε ή διψάσετε ωστόσο, υπάρχει μια καντίνα πριν το τέλος του δρόμου, στα 5' λεπτά με τα πόδια, η οποία παρεμπιπτόντως φτιάχνει και νοστιμότατα, ζουμερά burgers, τα οποία και συνιστούμε ανεπιφύλακτα). Στα ατού της Αμμόγλωσσας συγκαταλέγεται και το δωρεάν πάρκινγκ, αν και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

#3 Λυγιά

Παραλία Λυγιά © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Λυγιά © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Λυγιά © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Λυγιά © Ανδρέας Θερμός

Με βλάστηση που κυριολεκτικά φτάνει μέχρι την ακροθαλασσιά, η Λυγιά, στα 5 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, έχει μια ηρεμία σχεδόν μαγική. Μοσχοβολιστoί ευκάλυπτοι προσφέρουν απλόχερη σκιά στην πανέμορφη αυτή βοτσαλωτή και χαλαρά οργανωμένη παραλία που δεν την πιάνει ποτέ ο άνεμος. Την παραλία την προτιμούν κυρίως οι οικογένειες με παιδιά. Ο λόγος είναι τα ρηχά, διαυγή νερά της, το ειδυλλιακό τοπίο και οι αναρίθμητες παροχές που προσφέρει η περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία έχει τοποθετηθεί seatrack στην παραλία της Λυγιάς που εξυπηρετεί άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Οικογενειακά ταβερνάκια στη Λυγιά

Seven islands στη Λυγιά © Ανδρέας Θερμός
Seven islands στη Λυγιά © Ανδρέας Θερμός

Παραθαλάσσιο ταβερνάκι με τα όλα του, το Seven Islands στη Λυγιά έχει καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, φρεσκότατα ψαράκια που τα προμηθεύονται από ντόπιες ψαρόβαρκες, ζουμερά, καλοψημένα κρέατα και μαγειρευτά που θα γλείφειτε και τα δάχτυλά σας. Ξεκινήστε με τρυφερά και βρασμένα όπως πρέπει βλήτα, χρυσαφένιες φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και γαρίδα σαγανάκι, ένα πιάτο ιδιαίτερα δημοφιλές. Συνεχίστε με ξιφία που είναι μαστόρικα καμωμένος, εξαιρετική σαρδελίτσα ψητή και γαριδομακαρονάδα που μυρίζει θάλασσα. Ό,τι και να τραβά η όρεξή σας πάντως, η ποιότητα τους είναι εγγυημένη!

Τα Κανιόρια στη Λυγιά © Ανδρέας Θερμός
Τα Κανιόρια στη Λυγιά © Ανδρέας Θερμός

Σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες εδώ και χρόνια, τα Κανιόρια στη Λυγιά, υπόσχονται φαγητό σαν της μαμάς, δίπλα στο κύμα. Για αρχή, ζυμωτό ψωμί με προζύμι που φτιάχνουν οι ίδιοι, ιδανικό για ατέλειωτες βούτες στη χωριάτικη σαλάτα και μια νοστιμότατη πίτα με σπιτικό, κριτσανιστό φύλλο. Από τα ψαροφαγικά παραγγείλτε μπουρδέτο, ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε, ζουμερά, ψωμωμένα αχνιστά μύδια και μαστιχωτό καλαμάρι ψητό. Για τους κρεοφάγους, προτείνουμε λαχταριστό, μελωμένο κατσικάκι στον φούρνο που λιώνει στο στόμα ή στιφάδο μοσχαράκι που είναι σκέτο λουκούμι. Και για να κλείσει όπως πρέπει το μενού, σπιτικό λικέρ για τους μεγάλους, θεϊκό εκλέρ ή κρεμώδες γαλακτομπούρεκο για τους μικρούς.

Ο Ξούρας στη Λυγιά  © Ανδρέας Θερμός
Ο Ξούρας στη Λυγιά © Ανδρέας Θερμός

Στον Ξούρα θα έρθετε για να φάτε ψαράκι απ' τα δίχτυα των ψαράδων κατευθείαν στο πιάτο σας. Σωστό ψήσιμο, φρέσκα υλικά και ωραία ατμόσφαιρα, όλα τα 'χει αυτό το μέρος που προσφέρεται για ψαροφαγία περιωπής. Από τα ορεκτικά δοκιμάστε γαύρο μαρινάτο που είναι πεντανόστιμος και ισορροπημένος ως προς το αλάτι και το σκορδάκι του, χταποδάκι στη σχάρα και την ψαροσαλάτα τους που είναι φτιαγμένη με μαγιονέζα και την τρυφερή σάρκα από πολύ μικρά ψαράκια. Για κυρίως τώρα, πέρα από τα ψάρια του που είναι εγγύηση, μην αμελήσετε να δοκιμάσετε σούπα πεσκανδρίτσα με κυδωνάτες πατατούλες που όμοια της δεν έχετε ξαναφάει.

#4 Νικιάνα

Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Παραλία Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός

Η Νικιάνα βρίσκεται στα ανατολικά, μεταξύ Λυγιάς και Νυδριού και απέχει 9 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές χωρίς όμως να χάνει στο ελάχιστο τον γραφικό χαρακτήρα της. Στις μικρές απάνεμες παραλίες της Νικιάνας τα παιδιά θα ευχαριστηθούν δροσερές βουτιές και παιχνίδια στην άμμο και οι γονείς ηλιοθεραπεία και στιγμές ηρεμίας με φόντο το καταπράσινο, λευκαδίτικο τοπίο. Ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν θα βρείτε, ωστόσο υπάρχουν αρκέτα δέντρα τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά προσφέροντας θαυμάσια φυσική σκιά. Χάρη στα αβαθή της νερά (η Νικιάνα και δη το Λιμνί στην είσοδο της Νικιάνας, έχουν τα πιο ρηχά νερά του νησιού), στα πολλά καφέ που είναι κατά μήκος του δρόμου και στην ευκολία στο πάρκινγκ, η Νικιάνα είναι ίσως η καταλληλότερη παραλία της Λευκάδας για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά που διψούν για περιπέτεια, προτείνουμε μια στάση στο Lefkas diving center, που προσφέρει οργανωμένες καταδυτικές εκδρομές με άνεση και ασφάλεια.

Οικογενειακά ταβερνάκια στη Νικιάνα

Η Ανάσα του Ζορμπά στη Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Η Ανάσα του Ζορμπά στη Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός

Χωρίς να έχει στεγνώσει ακόμη το μαγιό, κατευθυνθείτε στην Ανάσα του Ζορμπά, τον κατεξοχήν αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό των ντόπιων εδώ και δεκαετίες. Το μαγαζί είναι δίπλα στη θάλασσα, οπότε μέχρι να στρώσουν το τραπέζι, να παραγγείλετε και να έρθουν τα πιάτα, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια βουτιά ακομή στην όμορφη μικρή παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά απ' την Ανάσα του Ζορμπά. Δοκιμάστε αχνιστούς κολοκυθοκεφτέδες, δροσερή χταποδοσαλάτα και γευστικότατη ψητή σαρδέλα με κάπαρη, το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Τα παιδιά μπορούν να φάνε ολόφρεσκα ψαράκια που ξεχειλίζουν νοστιμιά, μαστόρικα φτιαγμένο φιλέτο τόνου, τραγανά, φρέσκα καλαμαράκια ή εξαιρετικά χυλωμένο κριθαρότο θαλασσινών. Οι επιλογές σε κρεατικά δεν λείπουν κι είναι εξίσου νόστιμες. Στα συν, τέλος, ο άνετος χώρος στάθμευσης.

Ταβέρνα ο Πανταζής στη Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός
Ταβέρνα ο Πανταζής στη Νικιάνα © Ανδρέας Θερμός

Η Ταβέρνα του Πανταζή στην άκρη του λιμανιού της Νικιάνας, είναι αναμφίβολα αγαπημένο στέκι για τους ντόπιους, που έρχονται γιατί εμπιστεύονται την άριστη ποιότητά του και τις προσιτές τιμές. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική, με τα ξύλινα τραπεζάκια να ακουμπάνε κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα και τα παιδιά να έχουν άφθονο χώρο για παιχνίδι. Στον Πανταζή θα βρείτε ολόφρεσκα ψαράκια «εποχής» με τραγανή σάρκα και όλους τους χυμούς τους, πεντανόστιμο μυδοπίλαφο που μοσχομυρίζει θάλασσα, μαστιχωτό χταποδάκι και μια γαριδομακαρονάδα όνειρο που θα ξεπεράσει σίγουρα τις προσδοκίες σας! Φυσικά δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρέας ή μαγειρευτά, με το παστίτσιο και τον μουσακά να έχουν ως συνήθως την τιμητική τους, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

#5 Παραλία του Πασά

Στου Πασά © Ανδρέας Θερμός
Στου Πασά © Ανδρέας Θερμός
Στου Πασά © Ανδρέας Θερμός
Στου Πασά © Ανδρέας Θερμός
Απέναντι από αυτό το σημείο του δρόμου βρίσκεται η παραλία του Πασά
Απέναντι από αυτό το σημείο του δρόμου βρίσκεται η παραλία του Πασά

Αμέσως μετά τη Νικιάνα, θα συναντήσετε την παραλία του Πασά, μια μικροσκοπική, αμμουδερή παραλία, την οποία και μπορείτε να προσεγγίσετε εύκολα με τα πόδια αν σταθμεύσετε στο δρόμο και ακολουθήσετε το σκιερό, καταπράσινο μονοπάτι. Η ονομασία της παραλίας είναι κατάλοιπο της οθωμανικής περιόδου κατοχής του νησιού και όπως μαρτυρά και το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο κτήμα του Φαγίτ ή Φαϊτ Πασά που βρίσκεται στο ύψωμα, ακριβώς από πίσω. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, το σημείο ταυτίζεται με το κτήμα του ομηρικού βασιλιά Λαέρτη, πατέρα του Οδυσσέα, χωρίς εντούτοις αυτό να έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ιστορικά. Όπως και να ναι, το μέρος είναι καταπληκτικό, τα νερά ρηχά, πεντακάθαρα και σμαραγδένια και η θέα στα νησάκια Σπάρτη, Χελώνη και Μαδουρή απλώς συγκλονιστική, γεγονός που εξηγεί πώς ενώ η παραλία δεν είναι οργανωμένη, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στις οικογένειες με παιδιά.

#6 Περιγιάλι

Το Περιγιάλι © Ανδρέας Θερμός
Το Περιγιάλι © Ανδρέας Θερμός
Το Περιγιάλι © Ανδρέας Θερμός
Το Περιγιάλι © Ανδρέας Θερμός

Συνεχίζοντας ανατολικά και λίγο μετά την παραλία του Πασά, βρίσκεται το Περιγιάλι. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη χρυσόλευκη παραλία με τιρκουάζ ήρεμα νερά που έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με το ατέλειωτο, καταπράσινο τοπίο που την περιβάλλει. Κατά μεγάλο μέρος η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείτε ελεύθερα να βάλετε τη δική σας ομπρέλα. Την ηρεμία της συγκεκριμένης τοποθεσίας δύσκολα μπορεί να την ανταγωνιστεί κάποια άλλη παραλία του νησιού. Εδώ θα βρείτε φυσική σκιά, ασφαλή νερά για τα παιδιά που δεν βαθαίνουν απότομα και το μόνο που θα ακούτε θα είναι ο παφλασμός της θάλασσας και τα τζιτζίκια.

#7 Maraboo στο Νυδρί

© Maraboo beach bar restaurant στο Νυδρί
© Maraboo beach bar restaurant στο Νυδρί

Στην παραλία Κάβος στο Νυδρί, θα συναντήσετε το Maraboo, ενα ξεχωριστό beach bar με μποέμ αισθητική, ανάλαφρη ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα στα νησάκια Σκορπιό και Μαδουρή. Το εν λόγω beach bar διαθέτει αναπαυτικές ξαπλώστρες για να περάσετε ατέλειωτες ώρες ανεμελιάς με όλη την οικογένεια εκεί που σκάει το κύμα, τραπεζάκια όμορφα τοποθετημένα κάτω από σκιερά σκέπαστρα για να απολάυσετε ανενόχλητοι το brunch ή το φαγητό σας και μια παιδική χαρά που αναμφίβολα θα λατρέψουν τα παιδιά. Όσο για το μενού, πιστέψτε με, το Maraboo σας επιφυλάσσει πολλές νόστιμες εκπλήξεις.

#8 Δεσίμι

Δεσίμι © Ανδρέας Θερμός
Δεσίμι © Ανδρέας Θερμός
Δεσίμι © Ανδρέας Θερμός
Δεσίμι © Ανδρέας Θερμός

Σε ένα μικρό όρμο, κοντά στο Βλυχό, βρίσκεται η παραλία Δεσίμι. Κάτω από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου του Ιονίου τα πάλευκα βοτσαλάκια της λαμποκοπούν. Το Δεσίμι είναι μια οργανωμένη παραλία, ωστόσο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της είναι ελεύθερο για τους λάτρεις της απόλυτης φυσικής ομορφιάς. Η αλήθεια είναι πως εξόν της ομορφιάς του, το Δεσίμι συνδυάζει όλα όσα καθιστούν μια παραλία ιδανική για οικογένειες: είναι σχεδόν πάντα απάνεμη, έχει ονειρεμένα νερά, παχιά φυσική σκιά, άμμο και βότσαλο, γραφικά ταβερνάκια και εύκολη πρόσβαση. Από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο και να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή που ομολογουμένως είναι σαν σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

#9 Μικρός Γιαλός

Μικρός Γιαλός © Ανδρέας Θερμός
Μικρός Γιαλός © Ανδρέας Θερμός

Παρά το όνομά του, ο Μικρός Γιαλός κάθε άλλο παρά μικρός είναι. Αυτή η θαυμάσια παραλία με το τέλειο σχήμα ημισελήνου βρίσκεται νότια, 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Άλλοτε μικρό λιμανάκι του Πόρου που φιλοξενούσε λιγοστά ψαροκάικα, ο Μικρός Γιαλός εξελίχτηκε την τελευταία δεκαετία σε μία άκρως θελκτική, οργανωμένη παραλία που βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Εδώ ό,τι και να θέλετε, θα το βρείτε, από camping και βίλες, καφέ, ταβέρνες και μίνι μάρκετ. Τα καταπράσινα βουνά που περιβάλλουν τον κόλπο, λειτουργούν ως φυσική προστασία στους ανέμους και έτσι η θάλασσα στον Μικρό Γιαλό είναι πάντοτε γαλήνια. Αφήστε τα παιδιά να τρέξουν ξένοιαστα πάνω στα κάτασπρα βοτσαλάκια ή να πλατσουρίσουν με τις ώρες στα καταγάλανα νερά και εσείς περάστε μία ημέρα χαλάρωσης κάτω από τον καυτό ήλιο.

Οικογενειακό ταβερνάκι στον Μικρό Γιαλό

Ταβέρνα Ζόλιθρος στον Μικρό Γιαλό © Ανδρέας Θερμός
Ταβέρνα Ζόλιθρος στον Μικρό Γιαλό © Ανδρέας Θερμός

Αν μετά το μπάνιο σας άνοιξε η όρεξη, πιάστε τραπεζάκι στον Ζόλιθρο, μια εμβληματική ταβέρνα κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα με αριστοτεχνικά φτιαγμένα πιάτα που θα λατρέψουν ακόμη και όσοι «δεν είναι του ψαριού». Στον Ζόλιθρο η εποχικότητα παίζει τον κύριο ρόλο και έτσι ό,τι και να φάτε θα είναι φρέσκο και πεντανόστιμο. Σ' αυτό προσθέστε και το ότι τα ψάρια τα αλιεύουν οι ίδιοι και θα έχετε τη συνταγή για την τέλεια ταβέρνα. Ρωτήστε τον Βαγγέλη για τα ψαράκια της ημέρας και αν βρεθεί γοφέτο ή σανπίερος φροντίστε να το δοκιμάσετε. Εξαιρετικά νόστιμα είναι επίσης τα θράψαλα, που έχουν την ψήφο των μερακλήδων, οι γαριδούλες και το χταποδάκι στα κάρβουνα. Φυσικά δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρέας ή μαγειρευτά για όσους δεν είναι της ψαροφαγίας. Για το τέλος, μια σοκολατόπιτα κόλαση που θα τρώει η μάνα και δεν θα δίνει του παιδιού.

#10 Βασιλική

Βασιλική © Ανδρέας Θερμός
Βασιλική © Ανδρέας Θερμός
Βασιλική © Ανδρέας Θερμός
Βασιλική © Ανδρέας Θερμός

Η Βασιλική είναι ίσως το γραφικότερο ψαροχώρι του νησιού και η καρδιά των θαλάσσιων σπορ. Η περιοχή προσφέρεται για τους λάτρεις του windsurfing χάρη στα αβαθή, ζεστά της νερά και στους ιδανικούς αέρηδες που πνέουν εδώ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια εξαιρετική family friendly επιλογή τόσο για γονείς με πολύ μικρά παιδιά όσο και για οικογένειες με εφήβους. Στα συν η εύκολη πρόσβαση και οι πολλές επιλογές για φαγητό ή καφέ.

Σχολή ιστιοσανίδας στη Βασιλική
Σχολή Catamaran στη Βασιλική
Vassiliki Aqua park
Scuba diving στη Βασιλική

Το beach bar ''The Bar'' του ξενοδοχείου Odeon στη Βασιλική
Το beach bar ''The Bar'' του ξενοδοχείου Odeon στη Βασιλική

Μια εξαιρετική πρόταση που συνδυάζει μπάνιο, παιχνίδι, φαγητό και καφέ στη Βασιλική είναι το The bar, το beach bar του ξενοδοχείου Odeon. Νόστιμα πιάτα για να τσιμπήσετε, φρέσκοι χυμοί που θα σας δροσίσουν μετά τη θάλασσα και ένας ανοιχτός, καταπράσινος περιβάλλοντας χώρος όπου τα πιτσιρίκια θα μπορέσουν να τρέξουν και να παίξουν με την ψυχή τους ενώ εσείς απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας.

#11 Άγιος Νικήτας

Άγιος Νικήτας © Ανδρέας Θερμός
Άγιος Νικήτας © Ανδρέας Θερμός
Ταβέρνα Λευτέρης στον Άγιο Νικήτα © Ανδρέας Θερμός
Ταβέρνα Λευτέρης στον Άγιο Νικήτα © Ανδρέας Θερμός
Captain's Corner στον Άγιο Νικήτα © Ανδρέας Θερμός
Captain's Corner στον Άγιο Νικήτα © Ανδρέας Θερμός

Με ψιλή άμμο σαν πούδρα και νερά διάφανα και κρυστάλλινα που θυμίζουν πισίνα, ο Άγιος Νικήτας στη δυτική Λευκάδα είναι από τις παραλίες που δεν πρόκειται να χορτάσετε όσες φορές και να πάτε. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και αυτό είναι σίγουρα μέρος της γοητείας της. Φυσική σκιά θα βρείτε -αν πάτε νωρίς- στα αριστερά, κάτω από τον βράχο, εναλλακτικά φροντίστε να έχετε ομπρέλα μαζί σας. Στο χωριό του Αγίου Νικήτα θα βρείτε τα πάντα, από μίνι μάρκετ και μικρά γουστόζικα καταστήματα μέχρι ταβέρνες με πεντανόστιμο φαγητό, όπως ο Λευτέρης και εναλλακτικά καφέ δίπλα στη θάλασσα όπως το all time classic Captain's Corner.

Λόγω της ασυναγώνιστης ομορφιάς του, ο Άγιος Νικήτας το καλοκαίρι υποδέχεται πλήθος επισκεπτών συνεπώς φροντίστε αν είστε στο νησί από μέσα Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου να αποφύγετε τις ώρες αιχμής, γιατί αφενός θα δυσκολευτείτε στο παρκάρισμα και αφετέρου δεν θα βρείτε εύκολα χώρο για να βάλετε την ομπρέλα σας. Ειδικά αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική, οικολογική επιλογή του ΚΤΕΛ που εκτελεί συχνά δρομολόγια προς τα εκεί.

Κείμενο: Έφη Μπάρλα