Ιούλιος 28, 2020

Έναν τόπο τον γνωρίζεις καλύτερα μόνο αν γευτείς την κουζίνα του. Η Λευκάδα, με την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, πιστή στην αυθεντική επτανησιακή κουζίνα, έχει να επιδείξει σπουδαία πιάτα που θα σας κάνουν να ορκίζεστε στη νοστιμιά τους. Οι επιλογές για φαγητό στο νησί της Λευκάδας είναι αμέτρητες, από παραδοσιακές ταβέρνες, γραφικά ουζερί και ψησταριές για λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες μέχρι ψαγμένα εστιατόρια με έθνικ κουζίνα και γκουρμέ νοστιμιές. Όποιες κι αν είναι οι γευστικές σας προτιμήσεις, το σίγουρο είναι πως η Λευκάδα σας επιφυλάσσει γαστρονομικές εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσετε. Στη Λευκάδα μπορείτε να βρείτε πολλά εστιατόρια με υπέροχη θέα. Στο παρόν άρθρο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε 9 από αυτά, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας ενώ παράλληλα θα αγναντεύετε την απεραντοσύνη του Ιονίου.

Ράχη

Εξάνθεια

Το εστιατόριο Ράχη στην Εξάνθεια
Το εστιατόριο Ράχη στην Εξάνθεια

Εκεί, κρεμασμένο στην κορυφή του βουνού, δίνει το δικό του στίγμα η ''Ράχη”.

Σε αρμονία με το περιβάλλον, φτιαγμένο με μεράκι και απλότητα σας υποδέχεται φιλικά στην δροσερή βεράντα του. Στον ανοιχτό ορίζοντα με θέα το Ιόνιο για μία ή περισσότερες στιγμές σας περιμένουν να γευτείτε τις σπιτικές τους γεύσεις από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τα φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο τους, τα εκλεκτά ντόπια κρέατα και να απολαύσετε το δικό τους κρασί.

Και στο τέλος, μετά από την ένταση των γεύσεων και μυρωδιών θα μπορέσετε να χαλαρώσετε με την μουσική και να ζωγραφίσετε με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και της θάλασσας τον ορίζοντα της καρδιάς σας!

Ράχη

Amente Restaurant & Cocktail Bar

Δρυμώνας, Λευκάδα

Amente Restaurant & Cocktail Bar στον Δρυμώνα @Ανδρέας Θερμός
Amente Restaurant & Cocktail Bar στον Δρυμώνα @Ανδρέας Θερμός

Το Amente είναι το ολοκαίνουργιο hot στέκι του νησιού. Εδώ θα απολαύσετε δημιουργικά πιάτα με γκουρμέ πινελιές, δροσιστικά cocktails και φυσικά υπέροχη θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Amente Restaurant & Cocktail Bar

Monato restaurant

Κάθισμα

Μονάτο στο Κάθισμα
Μονάτο στο Κάθισμα

Το εστιατόριο Monato βρίσκεται στο Κάθισμα, την παραλία που φημίζεται για το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της. Πρόκειται για έναν προσεγμένο και μοντέρνα διακοσμημένο χώρο, εναρμονισμένο με το γύρω περιβάλλον, που προτείνει νέα γευστικά μενού από τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, η οποία αξιοποιώντας την παράδοση και εμπνεόμενη από σύγχρονα δημιουργικά ρεύματα, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ήδη πλούσια διατροφική μας παράδοση.

Monato restaurant

Εστιατόριο Λευκάτας

Αθάνι

Λευκάτας στο Αθάνι @Ανδρέας Θερμός
Λευκάτας στο Αθάνι @Ανδρέας Θερμός

Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, στο καλοκαίρι του 1993, η οικογένεια Ρομποτή αποφασίζει να μεταμορφώσει το πατρικό της σπίτι σε εστιατόριο. Έκτοτε όλα άλλαξαν, το κατώι του παππού “Παναή” με τα δώδεκα βαρέλια κρασιού Βαρδέα και Βερτζαμί καθώς και το ελαιόλαδο, μεταλλάχτηκαν σε τηγάνια, κατσαρόλες και κουτάλες…Τα αρώματα του μούστου αντικαταστάθηκαν από κανέλα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι, δεντρολίβανο! Σήμερα η ίδια οικογένεια ακολουθεί πιστά την παράδοση της Λευκαδίτικης κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα αγαθά της γης με αγάπη και μεράκι συνεχίζοντας όπως τότε, να μαγειρεύει.

Λευκάτας

Ταβέρνα Ιόνιο

Αθάνι

Ταβέρνα Ιόνιο στο Αθάνι @Ανδρέας Θερμός
Ταβέρνα Ιόνιο στο Αθάνι @Ανδρέας Θερμός

Η ταβέρνα Ιόνιο αποτελεί την επιτομή της σπιτικής αυθεντικής κουζίνας εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ, θα απολάυσετε αυτήν την μοναδική θέα, καθώς και τους εκλεκτούς μεζέδες που προσφέρονται.

Η κυρία Ντίνα και η οικογένειά της θα σας περιποιηθούν και θα σας προσφέρουν λευκαδίτικα πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι και μαεστρία από ντόπια διαλεγμένα υλικά.

Ψάρια πελαγίσια στη σχάρα, κόκορα χωριάτικο με μακαρόνια, κουνέλι στιφάδο, κατσικάκι λαδορίγανη, Βεργάδο (βετούλι κοκκινιστό), Λευκαδίτικη τυρόπιττα, είναι μονο λίγα από τα πιάτα που θα βρείτε εδώ, στην ταβέρνα “ΙΟΝΙΟ”!

Ταβέρνα Ιόνιο

Εστιατόριο Μηνάς

Νυδρί

Ο Μηνάς στο Νυδρί
Ο Μηνάς στο Νυδρί

Η φημισμένη ψαροταβέρνα Μηνάς άνοιξε τις πύλες της σε ωραία τοποθεσία στο λιμάνι του Νυδριού προσφέροντας ελληνικά μεσογειακά πιάτα με πινελιές gourmet.

Στο μενού θα βρείτε γνωστές συνταγές αλλά και μοντέρνα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα.

Μηνάς

Avra beach restaurant

Νυδρί

Avra beach restaurant στο Νυδρί
Avra beach restaurant στο Νυδρί

Η ταβέρνα Avra beach με την εξαιρετική ελληνική κουζίνα σας περιμένει για φαγητό εκεί που σκάει το κύμα. Εδώ θα απολαύσετε νόστιμο σπιτικό φαγητό με εξαιρετικά υλικά ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ξεχωριστό ψητό κατσαρόλας και το λεμονάτο τους! Bonus η απίθανη θέα προς τη Μαδουρή.

Avra beach restaurant

Zolithros εστιατόριο

Μικρός Γιαλός

Zolithros στο Μικρό Γιαλό @Ανδρέας Θερμός
Zolithros στο Μικρό Γιαλό @Ανδρέας Θερμός

Το 1972 η οικογένεια Αρματά αποφασίζει για πρώτη φορά να διαθέσει τα ολόφρεσκα ψάρια που έπιανε με το καΐκι του ο μπάρμπα-Νίκος στoυς λιγοστούς επισκέπτες και φίλους.

Χρόνια αργότερα, ο μπάρμπα-Νίκος συνεχίζει ακούραστος να ψήνει τα ολόφρεσκα ψάρια που βγάζει με το καΐκι του, η κυρά Γιαννούλα να μας μαγεύει τις πεντανόστιμες τοπικές συνταγές της και ο πάντα ευγενικός και ευδιάθετος Βαγγέλης με τα αστεία του και την προθυμία του να μας σερβίρει με τρόπο μοναδικό.

Zolithros

Εν Λευκώ

Βασιλική

Εν λευκώ στη Βασιλική
Εν λευκώ στη Βασιλική

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε υπέροχα παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά συνοδεία από ντόπια κρασιά, ενώ η θέα προς την παραλία της Βασιλικής, ειναί απλώς υπέροχη.

Κείμενο: Έφη Μπάρλα